2019. szeptember 15. vasárnap
Enikő, Melitta

TV2 GASZTRO
Ropogós olasz pizza különlegesség

Próbáld ki Te is ezt az ízletes olasz finomságot, Lázár Chef receptje alapján!

Hozzávalók (4 főre):
a tésztához:fem3_cafe-menuvissza_frame_3483.jpg
0,75 kg rétesliszt
0,20 kg búzadara
1 evőkanál kristálycukor
2 csomag szárított élesztő
6 dl szobahőmérsékletű víz
1 evőkanál só

a paradicsom szószhoz:
3 dl sűrű, 100%¬os paradicsomlé
2 dl hámozott¬-darabolt paradicsom konzerv
1 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál olívaolaj a pirításhoz
3 evőkanál olívaolaj az ízesítéshez
1 kis fej finomra vágott vöröshagyma
2 fej zúzott fokhagyma
1 csomag friss bazsalikom levél
1 mokkáskanál törött bors
2 teáskanál só

a feltéthez (ízlés szerint)
mozzarella
sonka
bacon
olívabogyó
ruccola saláta
bazsalikom

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

Mielőtt hozzálátnánk a tészta összeállításához, először a szószt főzzük meg. Ehhez a vöröshagymát lepirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a két fajta paradicsomot, majd ízesítjük kristálycukorral, sóval, fokhagymával, olívaolajjal és törött borssal. 10 percig közepes lángon kevergetve főzzük, majd lehúzzuk, és megszórjuk friss tépett bazsalikom levelekkel. A tészta hozzávalóit pontosan kimérjük, és előkészítjük. Az élesztőt külön nem kell felfuttatni! A tészta hozzávalóit egy keverőedényben, fakanál segítségével összedolgozzuk úgy, hogy a tészta egynemű, gyúrható legyen – közben 10 percig pihentetjük. A tésztát gyúródeszkán, lisztes kézzel jól összedolgozzuk, majd egyforma adagokra osztjuk, és megint pihentetjük. A sütőt a maximum hőmérsékletre melegítjük. Kb. egy maroknyi mennyiségű tésztát nyújtófa segítségével, jól alá és fölé lisztezve szép vékonyra nyújtjuk, közben 2¬-szer, 3¬-szor meg is fordítjuk. A kinyújtott tésztát pizza lapátra tesszük, majd megkenjük a már nem forró paradicsom szósszal – kb. 3 evőkanálnyi mennyiséggel. Rátesszük a szeletelt feltéteket (ízlés szerint), és 250¬-280 C fokon – minél melegebb annál jobb –, alsó felső sütési funkción, 9 percig sütjük

Nézd meg a FEM3 Café videójából, hogyan is kell elkészíteni!

2016. április 20. 10:54

Címkék: kovács lázár   pizza   gasztronómia   gasztro_könnyű   gasztro_sütés   gasztro_pizza





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó