2020. augusztus 5. szerda
Krisztina

TV2 GASZTRO
Sarka Kata menüje (receptekkel)

Spanyol zöldségleves, Paella lazaccal és csirkével, Creme brûlée sós karamell mártással

Spanyol zöldségleves

Hozzávalók:
Fél kg paradicsom
1 zöldpaprika
1 db kígyóuborka
1 szál angol zeller
1 szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
1 csomag petrezselyemzöld
1 csomag bazsalikom
betétnek fokhagymás pirított kenyérkockák

törött bors

Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk és meghámozzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, az uborkát, az angol zellert és a hagymát egészen apró kockákra vágjuk. A felaprózott zöldségekből 4 evőkanálnyit félreteszünk, a többit turmixkehelybe szórjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az olívaolajat, ízlés szerint sót, törött borsot, majd felöntjük 8 dl vízzel, összekeverjük, és hűtőbe tesszük. A kenyérszeleteket megpirítjuk, bedörzsöljük fokhagymával majd kockára vágjuk.

Paella lazaccal és csirkével

20adas3_frame_15338.jpg

Hozzávalók:
1 doboz gluténmentes PA ELLA terméke
30 dkg lazac
30 dkg csirke
30 dkg cukkini
30 dkg zöldborsó
10 dkg vaj
1 dl bor
petrezselyemzöld
olívaolaj


Elkészítése:
Egy lábasban 2 evőkanál olívaolajat felhevítünk, majd beleöntjük a doboz tartalmát. Elkeverjük, ezután hozzáadunk 2 teáskanál sót és 650 ml vizet és 100 ml fehérbort. Hozzáadjuk a csirkemell kockákat, a kockára vágott cukkinit, zöldborsót, és lefedve kis lángon 20 percig főzzük. Ezt követően félrehúzzuk a tűzről, és átkeverjük majd hozzáadjuk a kockára vágott, szálkamentesített lazacot és még 2 percig főzzük. Ha kész, még 10 percig pihentetjük, majd megszórjuk friss petrezselyemmel és hozzáadunk 10 dkg vajat. Citromcikkekkel tálaljuk.

Creme brûlée sós karamell mártással

20adas3_frame_24476.jpg

Hozzávalók:
2 csomag vaníliás cukor
6 dl habtejszín
6 tojássárgája
10 dkg kristálycukor
15 dkg nádcukor

Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tejszínt összeforraljuk a 2 csomag vaníliás cukorral. Közben a tojás sárgákat és a kristálycukrot kézi habverővel összedolgozzuk. A meleg vaníliás cukrot apránként hozzáadjuk a cukrot a tojás sárgákhoz. A vízfürdőben történő sütéshez elkezdjük a vizet forralni. Egy tepsibe helyezzük a kis hőálló kerámiatálkákat, és megtöltjük a keverékkel. Ezután lobogó vizet öntök a tepsibe, a tálkák köré, hogy csak a feléig érjen a víz, majd a tepsit lefedjük alufóliával és a sütőbe tesszük, 35 percig sütjük.
A 15 dkg nádcukrot karamellizáljuk, 3 dl tejszínnel össze felforraljuk, majd füstölt maldon sóval ízesítjük.

2016. április 14. 21:18

Címkék: sarka kata   hal_recept   gasztro_menü   gasztro





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS