2017. szeptember 20. szerda
Friderika

Belépés


TV2 GASZTRO
Nyers epres csokitorta

Lénárt Gitta nyers vegán séf egy különleges, nyers, epres csokitortát készített. Próbáld ki Te is a recept alapján!

alap: 054.JPG
90 g kókuszreszelék
110 g puha datolya (beáztatott datolya a legjobb)
10 g lenmag
csipet só

csokis réteg:
300 g puha datolya
200 g kókuszolaj
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

epres réteg:
200 g eper (ez már a tisztított mennyiség)
100 g durvára törött natur mandula (nem sózott, nyers)
1 evőkanál mazsola (nem kell beáztatni, csak mosni és lecsepegtetni)
1 evőkanál méz (vagy több, ez az eper érettségétől is függ)
1 evőkanál utifűmag héj (ez fogja majd össze)

A díszítéshez: eper

Az alaphoz a hozzávalókat kézzel összegyúrjuk és belenyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára.
A csokis réteghez konyhai robotgéppel elkeverjük a datolyát a kókuszolajjal és hozzáadjuk a kakaóport. (Ha a datolyával nehéz dolgozni, akkor pár órára be kell áztatni tiszta vízbe)
A csokis réteget rásimítjuk az alapra, és betesszük a hűtőszekrénybe dermedni, kb fél órára.
Az epret mossuk, szárítjuk és durvára felaprítjuk (ne legyen teljesen pépes). Amíg a többi hozzávalót összekészítjük, addig egy szűrőbe tesszük, hogy a felesleges lé kicsöpögjön. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és lazán összeforgatjuk, ezt is a tortára simítjuk.
Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Tálalás előtt friss eperrel díszítjük.

2016. április 8. 16:46

Címkék: fem3café_recept   recept   gasztro_desszert   gasztro_édes keksz   gasztro_édes süti   gasztro_édesség   gasztro_sütés nélküli étel






© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Kereskedelmi információk    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Google+
A tv2.hu felületén megjelenő illusztrációk egy részének forrása: Europress fotóügynökség
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó