2020. október 31. szombat
Farkas

TV2 GASZTRO
Tavaszi édes omlett

Német Polly gasztroblogger és tortakészítő elhozta a FEM3 Caféba egyedi omlettreceptjét, amit akár diétázók is fogyaszthatnak.

Hozzávalók az omletthez 2 személyre:Mokka_160405_CLN fem3 01_frame_144209.jpg

4 egész tojás
2 dl magas zsírtartalmú tejföl
1 csapott evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál vaníliás cukor (vagy egy rúd vanília, plusz két evőkanál kristálycukor)
csipet só
2 dkg vaj
friss eper, egyéb idénygyümölcs

Az omletthez habosra verjük a tojásokat. A korábban savójától lecsepegtetett tejfölből egy evőkanálnyit simára keverünk a keményítővel, sóval és egy evőkanálnyi vaníliás cukorral. A keveréket hozzákeverjük a tojásokhoz. A vajat felolvasztjuk és ebből egy evőkanálnyit ebből is hozzácsurgatunk, a többit félretesszük a sütéshez.
A maradék vajjal kikenünk egy serpenyőt, forróra melegítjük és a massza felét beleöntjük. Lassú fokozaton kezdjük sütni, majd amikor a szélén már látjuk hogy sül az omlettünk, egy megfelelő méretű fedőt borítunk rá. Ha látjuk, hogy már a felülete is bőrösödik, megmosott, megpucolt és szeletkékre vágott friss epret rendezünk el rajta, majd félbehajtjuk az omlettet és mindkét oldalát még egyszer finoman átsütjük.

A maradék lecsepegtetett tejfölt kikeverjük a vaníliás cukorral és a kész omlettet tányérra csúsztatva meglocsoljuk vele, majd a maradék gyümölccsel dekoráljuk.
Ízlés szerint porcukorral még megszórhatjuk.

2016. április 5. 12:05

Címkék: fem3café_recept   gasztroblogger   omlett   recept   gasztro_könnyű   gasztro_desszert   gasztro_főzés gyerekkel





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS