2020. május 25. hétfő
Orbán

TV2 GASZTRO
Ellenállhatatlan tavaszi vegán finomságok

Farkas Dóra életmód-tanácsadó háromfogásos húsmentes menüt készített. A cikkben megtalálhatod a zöld mártogatós, az édesburgonya-ropogós, a zabos-répás fasírt, valamint a vegán kókuszgolyó receptjét. Mindenképpen próbáld ki!

Zöld mártogatós031.JPG
Hozzávalók:
20 dkg mángold
20 dkg sóska
20 dkg spenót
2 dl kókuszkrém
1 dl kókusz tej
Szerecsendió, himalája só, fahéj, szegfűbors, agave szirup/fruktóz
Kókuszzsír
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A Zöldek végéről lecsípjük a szárakat, alaposan megmossuk, kicsit megtépjük.
A kókuszzsíron vékonyra szeletelt fokhagymachipset barnítunk. Ez a művelet kb. két perc, és közeben egy teáskanálnyi édesítőt teszünk hozzá. A karamellizált fokhagyma bársonyos puha és illatos zamata adja a zöldek testes ízét.
Jöhet rá a szép zöld kavalkád. 3 perc 3 fűszer ízlés szerint és a nagy csipet só. Hozzáöntjük a kókuszkrémet és a kókusztejet, 1 perc után (még mielőtt elérné a forráspontját) turmixoljuk.

Édesburgonya-ropogós
Hozzávalók:
3 nagyobb édesburgonya
Kókuszzsír

Elkészítés:
1-2 mm átmérőjű karikákat szeletelünk, majd forró kókuszzsírban megsütjük.

Zabos-répás fasírtMokka_160316_CLN_fem3_01_frame_173210.jpg
Hozzávalók:
2 ek zabpehely
1 dl kókusztej
2 db sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
pár szál medvehagyma
Só, bors, kurkuma, pirospaprika, kakukkfű

Elkészítés:
A zabpelyhet egy dl kókusztejben vagy vízben 2 percig főzzük, kihűtjük, majd a fokhagymákat apróra szeletelve ismét olajon megfuttatva a lereszelt sárgarépával és a többi hozzávalóval a pehelyhez adjuk.
Nedves kézzel golyócskákat formálunk, meglapítjuk, mindkét oldalát ropogósra sütjük egy kis kókuszolajon, serpenyőben.

Vegán kókuszgolyó
Hozzávalók:
150 gr kókusztejpor
3 ek zabpehely
1 dl kókusztej
3 ek fruktóz
10 dkg mandulaforgács
10 dkg mandula
20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
A zabpelyhet a kókusztejben a fruktózzal megfőzzük (2 perc) majd hozzágyúrjuk a mandulaforgácsot és lassan,apránként a kókuszreszeléket. Beleszórjuk a kókusztejport és golyócskákat formálunk. Közepére egész mandulát helyezünk

2016. március 16. 12:05

Címkék: fem3café_recept   recept   tavasz   vegán   gasztro_édesség   gasztro_könnyű   gasztro_vegetáriánus   gasztro_vendégváró   gasztro_húsmentes





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS