2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

TV2 GASZTRO
Gombakrémleves gombaropogóssal (recepttel)

Pataky Péter az Ízes élet mai adásában kakukkfüves gombakrémlevest, hozzá pedig ropogós gombafasírtot készített. Próbáld ki Te is a videó alatt található receptet!

Gombakrémleves:

Hozzávalók:
10 dkg vaj
70 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű

bors
2 liter alaplé
tejszín

Elkészítés:
A vajat egy lábosban megolvasztjuk, közben a megtisztított gombákat nagyobb darabokra vágjuk és az olvasztott vajon lepirítjuk.
Közben felaprítjuk a vöröshagymát is és nagy lángon elpárologtatjuk a gomba levét. Ezután adjuk csak hozzá a vöröshagymát és pár percig dinszteljük. Felöntjük a zöldség alaplével és 30 percig főzzük. Ízesítésnek adjunk hozzá pár ág kakukkfüvet és pár gerezd fokhagymát, ezekkel további 15 percet főzzük, majd kivesszük a levesből és egy botmixerrel pürésítjük az egészet.

A gombaropogós receptjéért olvass tovább!

A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »

Korhatár: 12 év

2016. március 16. 9:20

Címkék: ízes élet   pataky péter   gomba   gasztro_leves   gasztro_húsmentes   gasztro_könnyű   gasztro_előétel   gasztro_menü   ízes élet recept   ízes élet leves   ízes élet könnyű   ízes élet gyors   ízes élet húsmentes



Kapcsolódó anyagok




© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS