2019. október 13. vasárnap
Kálmán, Ede

TV2 GASZTRO
Felturbózott hagymás bab rozmaringos lepénnyel (recepttel)

Az Ízes életben Pataky Péter egy híres ételt készített: a hagymás babot gondolta újra, amelyet még Piedone is megirigyelne. Egy rozmaringos lepényt is sütött mellé.  A videó alatt megtalálod a receptet is.

Rozmaringos lepény:

Hozzávalók.
50 dkg BL80 kenyérliszt
2 tk só
1 zacskó szárított élesztő
2 ek olívaolaj
4 dl víz
sópehely
2 ág rozmaring

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk és hozzáadjuk a szárított élesztőt, a csipet sót, 3 deci vizet és az olívaolajat, majd kézzel összedolgozzuk a tésztát. Ha szükséges, adunk még hozzá a a megmaradt vízből.
Deszkára kitéve további 10 percet gyúrjuk a tésztát, míg gumis állagú nem lesz. Olívaolajjal megkenve és egy tiszta konyharuhával lefedve, 50 percet hagyjuk kelni meleg helyen.

A megkelt tésztát kézzel kinyújtjuk, majd egy kivajazott-kilisztezett tepsibe nyomkodjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sópehellyel, tépkedett rozmaringgal és letakarva újabb 20 percet kelesztjük.
180 fokos sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük.

Az újragondolt hagymás bab recepjéért nézd meg a következő oldalt!

A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »

Korhatár: 12 év

2016. március 9. 9:37

Címkék: ízes élet   pataky péter   gasztro_könnyű   gasztro_egytálétel   gasztro_kenyér   gasztro_húsétel   ízes élet recept   ízes élet könnyű   ízes élet főétel   ízes élet húsétel



Kapcsolódó anyagok



© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó