Damniczki Balázs cukrás készítette el ezt a cseh különlegességet. Próbáld ki Te is!
Hozzávalók:
Kürtőskalács-tészta:
1 kg finomliszt
2 db tojás
4 db tojássárgája
12 ek porcukor
2 dkg élesztő
5 dl tej
12 ek vaj
fagylalt ízlés szerint
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, addig kelesztjük, míg kétszeresére nő.
Ezután kinyújtjuk, és csíkokra vágjuk. A formákat lekenjük olajjal, majd a csíkokat feltekerjük rá.
Ezután fahéjas, vaníliás, vagy más ízesítésű cukorban megforgatjuk a tésztát, majd betesszük speciális kalácssütőbe, illetve parázson is forgathatjuk.
A kész kalácsot fagylalttal, vagy habbal töltjük.
2016. március 7. 14:45
Címkék: édesség fem3café_recept kürtőskalács recept gasztro_fánk gasztro_fagyi gasztro_közepes gasztro_desszert gasztro_édes süti
© TV2 Zrt. |
Impresszum |
Adatkezelési szabályzat |
Felhasználói szabályzat |
Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS