2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

TV2 GASZTRO
Karfiolos mediterrán kuszkusz

Ilkó Péter táplálkozási tanácsadó készített el egy egészséges egytálételt.

Hozzávalók:kaja.jpg
140 g kuszkusz
300 g karfiol
200 ml forróvíz
2 ek kókuszolaj
újhagyma, petrezselyem
1 db kápia paprika
olívabogyó, citrom
só, bors

Elkészítés:
A karfiolrózsákat lobogó, sós vízben kb. 4-5 perc alatt majdnem puhára főzzük. Hideg vízzel alaposan leöblítjük, leszűrjük, és turmixban durvára daraboljuk (nem kell teljesen pürésíteni).
A kuszkuszt evőkanálnyi olívaolajjal elkeverjük és leöntjük forró vízzel. Lefedve 5 percig állni hagyjuk. Utána villával átkeverjük.
Hozzáadjuk a karfiolt, sózzuk, megspricceljük a maradék olívaolajjal, hozzáadjuk a felvágott paprikát, olívabogyót és az újhagymát.

2016. március 4. 12:53

Címkék: egészség   fem3café_recept   recept   zöldség   gasztro_egytálétel   gasztro_zöldségétel   gasztro_húsmentes





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS