2020. november 23. hétfő
Kelemen, Klementina

TV2 GASZTRO
Zöldségröszti avokádókrémmel és füstölt lazaccal

Mezei Elmira paleolit-táplálkozási tanácsadó készítette el ezt a gyors és egészséges ételt, amelyet most Te is kipróbálhatsz!

Hozzávalók 2 adaghoz:024.JPG
* 12 dkg gyökérzöldség, vegyesen (lehet sárgarépa, fehérrépa, zeller), hámozva, reszelve
* 1 tojás
* só
* libazsír vagy kókuszzsír a sütéshez
* 1 nagyobb, érett avokádó
* 1 ek. lilahagyma, apróra vágva
* 1-2 ek. citromlé
* só, bors, pici chili
* füstölt lazac szeletek

Elkészítés:
A reszelt zöldségeket tálba tesszük, a tojással és ízlés szerint sóval összekeverjük. A zsiradékot egy vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk, és a zöldségmasszát négyfelé osztva, egy-egy korongot formázunk belőle. Mindkét oldalukat pirosra sütjük. Az avokádó húsát összetörjük, a lilahagymával, a citromlével, sóval, borssal és csilivel kikeverjük. A rösztik tetejére halmozunk belőle, és füstölt lazaccal tálaljuk.

2016. március 3. 13:44

Címkék: étel   fem3café_recept   recept   gasztro_közepes   gasztro_előétel   gasztro_főétel   gasztro_reggeli   gasztro_halétel   gasztro_diétás ételek





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS