2019. november 16. szombat
Ödön

TV2 GASZTRO
Marokkói csicseriragu grill padlizsánnal

Kovács Zoltán vegán séf készítette el a marokkói csicseriragut grill padlizsánnal és citromos szezámos rizzsel.

Hozzávalók:kajajo.jpg

- 300 g csicseriborsó
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál angol zeller
- fél fej karfiol
- fél fej brokkoli
- 2 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- fűszerek: curry, őrölt koriander, só, római kömény, chili, friss koriander, gyömbér
- 0,3 l kókusztej
- 1 kg jázminrizs
- 150 g pirított szezámmag
- 1 db bio citrom
- 1 db padlizsán
- olívaolaj
- 2 evőkanál burgonyakeményítő
- 1 csipet szódabikarbóna

Elkészítés:
A csicserit kevés sóval és egy csipet szódabikarbónával puhára főzzük. Egy lábasban megpirítjuk a kockára vágott hagymát olívaolajon, és hozzáadjuk a többi darabolt zöldséget. Fűszerezzük, ízesítjük és a csicserivel felöntjük, egy kevés levével együtt. Mikor felforr, a keményítővel besűrítjük és a tejszínt a végén belekeverjük. Megfőzzük a jázminrizst másfélszeres vízben és összekeverjük a pirított szezámmal és a citrom reszelt héjával és levével. Grillezett padlizsánkarikákkal tálaljuk.

2016. február 26. 12:55

Címkék: étel főzés   étel   fem3café_recept   gasztro_főétel   recept   gasztro_nehéz   gasztro_vegetáriánus   gasztro_húsmentes





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó