2017. november 23. csütörtök
Kelemen, Klementina

Belépés


TV2 GASZTRO
Különleges farsangi képviselőfánk

Damniczki Balázs cukrászmester készítette el a francia recept alapján újragondolt képviselőfánkot, amelyet málnakrémmel, valamint marcipános mogyorókrémmel töltött. A recept alapján Te is könnyedén elkészítheted!

Tészta: Mokka_160112_CLN_fem3_01_frame_112271.jpg
125 g vizet, 125 g tejet és 100 g vajat felforralunk 5 g sóval és 5 g cukorral.
Belekeverünk 150 g lisztet és addig keverjük, míg az edény falától el nem válik.
Egyenként, nagyon lassan hozzákeverünk 250 g egész tojást.
A kikevert tésztából 4 cm átmérőjű 2 cm magas halmokat nyomunk nyomózsákból a sütőpapírra.
A mogyorós-marcipánosnál sütés előtt teszünk a tetejére egy 3 cm átmérőjű 1 mm vastag marcipán lapot.
230 C’-os sütőbe tesszük 10 percre, majd a sütési hőfokot csökkentjük 200 C’-ra, és még 5 percig sütjük.
A marcipánosnak sötétebb lesz a színe, nem kell megijedni.

Málnakrém:
350 g tejet 250 g málnavelővel fél citrom levével felforralunk.
250 g tojássárgáját kikeverünk 180 g cukorral és 5 g zselatinporral.
A felforralt tejes rész 1/3-ad részét hozzákeverjük a tojásos cukorhoz.
A tojásos/tejes masszát hozzáöntjük a forrásban lévő tejes részhez, összemelegítjük 85 C’-ra, és kihűtjük.
A kihűtött málnakrémet óvatosan összekeverjük 500 g felvert tejszínhabbal, és a lekalapozott fánkokba töltjük.

Mogyorókrém:
170 g mogyorót konyhai robotgéppel összepürésítünk.
500 g tejet felforralunk.
240 g tojássárgáját kikeverünk 150 g cukorral.
A forró tej 1/3-át hozzákeverjük a tojásos cukorhoz.
Ezt a masszát hozzákeverjük a forró tejhez, és összemelegítjük 85 C’-ra, botmixerrel belekeverünk 170 g mogyoró pürét és kihűtjük.
A kihűtött masszát összekeverjük 500 g keményre vert tejszínhabbal, és a marcipános tetejű fánkokba töltjük.

Díszítés:
A mogyorós-marcipánost lecsorgathatjuk karamellizált cukorral.
A málnás tetejét bevonhatjuk pirosra színezett fondannal.
Ha szeretjük a tejszínhabot, akkor a málna/mogyorókrém tetejére tehetünk tejszínhabot, mint a hagyományos képviselőfánkra.

2016. január 12. 13:58

Címkék: cukrász   édesség   farsang   fem3café_recept   recept   sütemény   sütés   süti   gasztro_farsang   farsang   gasztro_közepes   gasztro_desszert   gasztro_sütés   gasztro_fánk   gasztro_húsmentes






© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Kereskedelmi információk    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Google+
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó