2019. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina

TV2 GASZTRO
Királyok lepénye

A királyok lepényét készítette el Németh Polly gasztroblogger, akinek a receptje alapján Te is könnyedén kipróbálhatod, milyen egy tradicionális francia étel!

Hozzávalók: Mokka_160108_CLN_Fem3_01_frame_111317.jpg

-1 csomag leveles tészta,
-2 tojás,
- 120 g mandulaliszt,
-120 g porcukor,
-120 g vaj,
-2 cl rum,
-1 teáskanál kukoricakeményítő

A tetejére:

-1 tojás sárgája,
-1 kávéskanál porcukor,
-1 evőkanál tej

A süti közepébe:

- 1 szem egész mandula

Elkészítés:

Első lépésként elkészítjük a tölteléket. Ehhez a szobahőmérsékletű vajat simára keverjük a porcukor és mandulaliszt keverékéve, majd fokozatosan hozzákeverjük a a rummal és keményítővel elhabart tojásokat. A leveles tésztát lisztezett deszkán hosszában vékonyra nyújtjuk. Két 18-20 cm átmérőjű kört vágunk belőle. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és ráhelyezzük az egyik tésztalapot. Rákenjük a tölteléket úgy, hogy a szélén egy kis helyet hagyunk az átfedéshez. A töltelékben tetszőlegesen elhelyezzük a mandulaszemet. Beborítjuk a másik lappal, körben a szélét villával, vagy mintázóspatulával összenyomkodjuk. a tetejét tovább mintázhatjuk. A tojás sárgáját kikeverjük a tejjel és átkenjük a sütemény tetejét. Légkeveréses sütőben 190 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

2016. január 8. 13:10

Címkék: fem3café_recept   francia   gasztro   gasztroblogger   gasztronómia   recept   sütemény   sütés   gasztro_közepes   gasztro_desszert   gasztro_húsmentes   gasztro_sütés





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó