2019. szeptember 22. vasárnap
Móric

TV2 GASZTRO
Legényfogó padlizsán

Sütő Iza gasztroblogger elkészítette ezt az egyszerű ételt, amellyel akár az első randin is előállhatsz!

Hozzávalók:menu0107 Collage.jpg

•2-3 közepes padlizsán
•Csicseriborsó liszt
•Fekete só és Tiszta só
•Frissen darált színes vagy fekete bors
•Szőlőmagolaj vagy hidegen sajtolt napraforgó olaj/ kókuszolaj a sütéshez
•Kb. 400-500 g paradicsompüré
•Sűrített paradicsom (elhagyható)
•Szárított bazsalikom, oregánó
•2-3 gerezd fokhagyma
•Nyers nádcukor vagy Dia-Wellness 1:4 cukorhelyettesítő
•Vegán parmezán (kesudió, fokhagymagranulátum és só kávédarálóban összedarálva) vagy parmezán sajt.

Elkészítés:

•A padlizsánt mossuk meg, vágjuk le a szár felőli részt és karikázzuk fel kb. 1 ujjnyi vastagságúra. Picit sózzuk és borsozzuk a karikákat.
•Közben készítsük el a “palacsintatésztát”. Ehhez 2-3 púposabb evőkanál csicseriborsó lisztet kevés vízzel keverjünk el, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Ebbe tegyünk fekete sót, ami a tojás ízt kölcsönzi a masszának.
•A padlizsánkarikákat forgassuk meg a csicseriborsó lisztben, majd a masszában és süssük ki forró olajban, mint a bundáskenyeret.
•Az aranybarnára sült padlizsánkarikákat szedjük ki egy papirtörlőre.

Készítsük el a paradicsomos szószt:

•A paradicsompürét, a reszelt fokhagymát, az oregánót, bazsalikomot, pici sót és néhány csipet nádcukrot vagy a DW természetes cukorhelyettesítőt tegyük egy lábasba és forraljuk fel. Nyugodtan kóstold meg, hogy elég édes és fűszeres -e, hogy ízlésednek megfeleljen. Tipp: Ha teszel bele egy kevés vizet, akkor krémesebb szószt kapsz :) én mindíg teszek bele.

A legényfogó padlizsán összeállítása:

•A kisült padlizsánkarikákat tegyük egy hőálló sütő tálba és öntsük nyakon a szósszal, majd szórjuk rá a parmezánt.

Előmelegített sütőben süssük 15-20 percig.

Sütési hőfok: 200 fok.

Magában vagy pirítóssal tálalhatjuk. Nagyon finom, laktató étel.

2016. január 7. 13:53

Címkék: étel   étel főzés   fem3café_recept   gasztro   gasztroblogger   gasztronómia   recept   gasztro_könnyű   gasztro_egytálétel   gasztro_sütés   gasztro_főzés   gasztro_húsmentes   gasztro_zöldségétel





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó