2019. szeptember 22. vasárnap
Móric

TV2 GASZTRO
Trüffeltorta megmaradt mézeskalácsból

Lukács Lara gasztroblogger egy olyan praktikát mutatott, amelyre nagy szükség lehet karácsony után. Trüffelkrémes csokitortát készített, amelyhez az ünnepekről megmaradt mézeskalácsot használta fel.

Hozzávalók:Mokka_160105_CLN_fem3_01_frame_109881.jpg

Tésztához:
• 30 dkg mézeskalács-maradék (ledarálva)
• 25 dkg olvasztott vaj
• 2 evőkanál fahéj
Krémhez:
• 30 dkg 60-70%-os étcsokoládé
• 300 ml habtejszín
• fél narancs reszelt héja

Elkészítés:
1. A mézeskalácsot daráljuk le és tegyük bele egy nagy tálba. Rakjuk hozzá a fahéjat és keverjük el alaposan.
2. A vajat olvasszuk meg majd öntsük rá a fahéjas keksz egyvelegünkre. Alaposan dolgozzuk össze, majd egy 26 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk bele úgy, hogy kb 1-1,5 cm-es pereme legyen az oldalán. Ha kész berakjuk a hűtőbe.
3. A csokit törjük kockákra, tegyük bele egy lábasba és adjuk hozzá a narancs reszelt héját. A tejszínt forraljuk fel majd öntsük rá a csokira. Alaposan keverjük össze, majd 2-3 percig még kevergessük.
4. A torta alapot vegyük ki a hűtőből és öntsük bele a trüffel krémünket.
5. Egy egész éjszakán át hűtsük, majd másnap boldogan majszoljuk.

2016. január 5. 14:09

Címkék: csoki   fem3café_recept   gasztro   gasztroblogger   gasztronómia   mézeskalács   recept   torta   gasztro_édes keksz   gasztro_közepes   gasztro_desszert   gasztro_sütés   gasztro_édesség   gasztro_nasi   gasztro_torta





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó