2020. október 31. szombat
Farkas

TV2 GASZTRO
Diétás almás-diós muffin

Vargáné Nagy Szilvia gasztroblogger egy gyorsan és nagyon egyszerűen összerakható muffinreceptet mutatott. A sütemény elkészítése akár még gyerekekkel is jó móka lehet, mindemellett egészséges és diétás!

Hozzávalók:Mokka_151210_CLN_fem3_01_frame_109464.jpg

•2 db kisebb alma lereszelve (kb. 20 dkg)
•1 natúr szójajoghurt (150 g)
•4 ek olívaolaj
•12 dkg Graham-liszt/teljes kiőrlésű tönkölyliszt
•6 dkg durumliszt
•8 dkg nádcukor
•1 marék durvára vágott dió
•1 mk sütőpor
•1 mk szódabikarbóna
•1 mk fahéj
•(szerecsendió, narancshéj)
•(1 marék mazsola)

Elkészítés:

1.A kétféle lisztbe beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát, hozzáadjuk a fahéjat, a nádcukrot és a diót. Ha szeretnéd, feldobhatod az almás muffin ízét még egy kis szerecsendióval, narancshéjjal vagy mazsolával is!
2.Hozzáadjuk a lereszelt almát, a joghurtot, az olívaolajat, majd az egészet elkeverjük.
3.A muffin tésztáját muffin papírba töltjük és a muffin formába helyezve 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

 

2015. december 10. 13:18

Címkék: étel főzés   étel   gasztronómia   gasztro   fem3café_recept   recept   gasztro_könnyű   gasztro_édes süti   gasztro_diétás ételek   gasztro_vegetáriánus   gasztro_húsmentes   gasztro_vendégváró   gasztro_főzés gyerekkel





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS