2019. december 10. kedd
Judit

TV2 GASZTRO
Vargányás libamellpaprikás fokhagymás csuszával

Bíró Lajos séf Márton-napi finomságokat készített, próbáld ki a receptet te is!

Hozzávalók (10 adaghoz):

Mokka_151111_CLN_fem3_01_frame_113163.jpg
5 db csontos libamell
25 g só
5 g bors
300 g vöröshagyma
1 db tv paprika
200 ml rosé bor
60 gramm fűszerpaprika
400 ml tejföl
100 ml tejszín
300 gramm vargánya

A fokhagymás csusza tésztához:
700 g csusza tészta
só (ízlés szerint)
100 g császárszalonna
1 ek olaj
10 db hegyes erős paprika
5 ek csócsa fokhagyma
friss bors (ízlés szerint)
5 csomag petrezselyem
1 db újhagyma
2 csipetnyi sáfrány vagy szeklice

sárgarépalevél díszítéshez
tejföl a díszítéshez

Elkészítés:
1. A libamelleket csonttal együtt félbe hasítjuk, hogy két egyforma fél mellet kapjunk . Bőrét vékonyan beirdaljuk, és forró serpenyőben kisütjük, hogy a rajta lévő zsírréteg elvékonyodjon.
2. Az elősütésnél adódó zsiradék egy részén egy lábosban finomra vágott vöröshagymát pirítunk , szeletelt tv paprikát adunk hozzá és tovább pirítjuk .
Félrehúzzuk, fűszerpaprikát szórunk rá, és gyors mozdulattal elkeverjük, majd vizet adunk hozzá. Belerendezzük az elősütött bőrös csontos melleket,sózzuk, és kevés Rosé bor hozzáadásával rövid lében készre pároljuk.
3. A megpuhult húst kiemeljük, és még langyosan a csontokat eltávolítjuk róla.
4. A visszamaradt párolóléből paprikás mártást készítünk:
tejfölt és kevés tejszínt adunk hozzá, kiforraljuk, utóízesítjük, és thermomixben selymes állagúvá turmixoljuk.
5. Fokhagymás csusza tésztát készítünk: tésztát forrásban lévő bő sós vízben kifőzzük, lecsurgatjuk. Bacont apróra összevágjuk, kevés olaj hozzáadásával kisütjük. A hegyes erős zöldpaprikát kierezzük brunoise-ra vágjuk majd a csócsa fokhagymával együtt a kipirított baconhoz adjuk és megfonnyasztjuk.
Tálaláskor összekeverjük a ragut a kifőtt tésztával,finomra vágott petrezselymet és szeletekre vágott póréhagymát keverünk bele , sáfránnyal vagy szeklicével színesítjük.
6. A vargányagombát szeletekre vágjuk és kevés libazsíron pirosra sütjük minden oldalán.
7. Tálalás :A libamelleket háromba vágjuk, és vékonyan átvonjuk a selymes állagú paprikás mártással,tetejére halmozzuk a vargányát. A csusza tésztát forrón mellé tálaljuk. Tejföllel dekoráljuk.

 

2015. november 11. 13:45

Címkék: fem3café_recept   gasztronómia   recept   gasztro_nehéz   gasztro_húsétel   gasztro_sütés   gasztro_tészta





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó