2020. január 26. vasárnap
Vanda, Paula

TV2 GASZTRO
Mogyorós csokimousse-torta

Németh Polly gasztroblogger, tortatervező receptje alapján Te is könnyen elkészítheted az ízletes tortát, őszi marcipán díszekkel!

Hozzávalók:

tortadisz.jpg

A mogyorós piskótaalaphoz:
• 2 tojás
• 10 dkg barna cukor
• 1 dl tej
• 1 dl olaj
• 10 dkg finomliszt
• 5 dkg zabpehelyliszt
• 4 dkg darált mogyoró
• 1 teáskanál sütőpor
• csipet só

A csokis krémhez:
• 2 tojás sárgája
• 2 evőkanál barna nádcukor
• 1 dl tej
• 2 lap zselatin
• 5 dkg jó minőségű étcsoki
• fél kiskanálnyi narancsvirágvíz (elhagyható)
• 3 dl habtejszín

A bevonáshoz:
• 10 dkg jó minőségű étcsoki
• 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a nádcukorral, az olajjal és a tejjel. A szárazanyagokat összekeverjük, és jól kidolgozzuk a tojásos folyadékkal. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a masszához forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A piskótát, ha kihűlt, tortakarikába fogjuk szorosan és elkészítjük hozzá a krémet.

A tejet felforraljuk, majd a tojások sárgájával kikevert cukorhoz fokozatosan hozzákeverjük és visszatesszük főni. Feloldjuk benne a csokit és a két egész lapzselatint. Pár perc alatt összefőzzük, majd folyamatosan kevergetve kihűtjük. Hozzáadjuk a narancsvirágvizet, ha van otthon.
A tejszínt kemény habbá verjük és fokozatosan a csokis krémhez keverjük, majd a habot a tortakarikával körbefogott piskótára öntjük. A tál alját kicsit az asztalhoz csapkodjuk, hogy szépen elterüljön a krém a tetején.
Hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy szépen összedermedjen. Forró vízbe mártott vékony pengéjű késsel óvatosan elválasztjuk a karikától.

A csoki mázhoz a csokit gőz fölött felolvasztjuk az olajjal, majd a gőzről levéve, kevergetve langyosra hűtjük. Ráöntjük a torta tetejére és egy spatula, vagy hosszú kenőkés segítségével, gyors mozdulatokkal bevonjuk az egész tortát.
Egy nappal korábban is el lehet készíteni, akkor még jobban összeérnek az ízek.

2015. október 21. 11:55

Címkék: desszert   díszítés   fem3café_recept   gasztronómia   recept   torta   gasztro_torta   gasztro_édesség   gasztro_desszert   gasztro_sütés





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó