2019. július 17. szerda
Endre, Elek

TV2 GASZTRO
Szilvás gombóc

Te is könnyedén elkészítheted krumpli nélkül a szilvás gombóc receptjét Galambos Dorina és Péterfy -Nagy Évi segítségével.

Hozzávalók:Mokka_150917_CLN_fem3_01_frame_113850.jpg

• 75 ml olaj
• 2 dl víz
• egy csipet só
• 2 db tojás
• 10 púpos kanál liszt
• fahéj
• szilva
• zsemlemorzsa
• porcukor

Elkészítés:

A vizet a sóval és olajjal egy fazékban felforraljuk. Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet és addig keverjük, míg a fazék oldalától a massza el nem válik. Tűzről levéve langyosra hűtjük, és a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Gyúródeszkán összegyúrjuk. Kinyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle. A felezett, kimagozott szilvákat fahéjas porcukorba forgatjuk, és a tésztába tesszük, majd gombócokat formálunk. Forró lobogó vízben kifőzzük, de csak addig, míg a víz tetejére feljönnek a gombócok. Olajon zsemlemorzsát pirítunk, és a gombócokat beleforgatjuk. Porcukorral tálaljuk. Zsemlemorzsa helyett mákos porcukorba is forgathatjuk a gombócokat.

2015. szeptember 17. 12:10

Címkék: édesség   fem3café_recept   gasztronómia   gasztro_édesség   gasztro_desszert   gasztro_könnyű





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó