Készítsd el Te is a különleges fehér csokis sütit Lukács Zsófia Lara gasztroblogger receptje alapján!
Hozzávalók:
• 30 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 14 dkg liszt (vagy rizsliszt)
• 10 dkg vaj (Liga laktózmentes)
• 26 dkg fehér csokoládé
• 4 db tojás
• 2 kiskanál őrölt fahéj
• 5-7 dkg dúrvára vágott dió
• 1 üveg bármilyen lekvár
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat habosra verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleszitáljuk a lisztet és a fahéjat. A csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és beleöntjük a tojásos-lisztes egyvelegbe. Csomómentesre összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Végül a dúrvára vágott diót belenyomkodjuk a tésztájába. 180 fokon 25 percig sütjük. Fontos, hogy nem szabad tovább, hiszen ennek a süteménynek ragadósnak kell lennie, vagyis a közepének. Amikor látjuk, hogy vékony kéreg képződik a tetején, és a tűpróbánál tészta marad a tűn, akkor jó a sütemény. Ha kész megvárjuk, míg kihűl és a legjobb, ha szilva vagy meggy, de bármilyen lekvárt kenhetünk a tetejére és úgy fogyasztjuk.
2015. szeptember 10. 12:51
Címkék: desszert édesség fem3café_recept gasztro_édesség gasztro_desszert gasztro_közepes
© TV2 Zrt. |
Impresszum |
Adatkezelési szabályzat |
Felhasználói szabályzat |
Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS