2019. december 10. kedd
Judit

TV2 GASZTRO
Áfonyás macaron friss gyümölccsel

Készítsd el Te is a fenséges édességet Kutai Kinga és Bogoly Bianca receptje alapján!

Hozzávalók:macaron2.jpg

• 300 gr mandulaliszt
• 300 gr porcukor
• 110- 110 gr tojásfehérje
• 300 gr kristálycukor
• 110 gr víz

Elkészítés:
Az egy rész tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a felfőzött cukorszirupot hozzácsurgatjuk, majd tovább verjük.
Ha egy kicsit meghűlt hozzáadjuk a másik rész tojásfehérjét és szinte rögtön lekapcsoljuk a habverőt. A merringue-t az átszitált mandulaliszt-porcukor keverékhez keverjük, úgy hogy "legyező"-ben folyjon le a spatulából.

Ezután a sütőpapírral kibélelt tepsire habzsák segítségével kb. 3 cm-es korongokat nyomunk, mehet sűrűn, mert nem fog széltében megnőni a macaronunk. Próbáljuk meg szépen széltében kinyomni.
A sütőt (sütőtől függően) 100-130 fokosra melegítjük és kb. 25 percig készre sütjük.
Akkor dolgozunk jól, hogy ha kb. 4-5 perc elteltével "kis talpakkal" rendelkeznek már a macaronjaink, vagyis szalagosodik.

Ha készen van, akkor még a tepsin kihűtjük, majd az addig elkészített krémmel megtöltjük.

Áfonya töltelék:
• 200 g tejszín
• 470 g fehércsoki
• 50 g vaj
• kis citrom vagy lime
• áfonya lekvár

2015. szeptember 4. 12:09

Címkék: desszert   édesség   fem3café_recept   gasztronómia   gasztro_édesség   gasztro_desszert   gasztro_nehéz





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó