2019. június 19. szerda
Gyárfás

TV2 GASZTRO
Őszi saláta

Te is könnyedén elkészítheted az ínycsiklandó salátát Horváth Zsuzsi receptje alapján!

Hozzávalók (4 főre):

őszisali.jpg


•1 zacskó ruccola, vagy vegyes zöld saláta
•2 szál újhagyma vagy 1 pici lilahagyma
•szőlő (piros és fehér vegyesen)
•1 vilmos körte
•egy marék dió
•kevés márványsajt
•fél kg kacsemell belső filé
•só, bors
•olívaolaj, 3 ek vörösborecet, 2 tk dijoni mustár
•lila bazsalikom (persze zöld is lehet, de a lila dekoratívabb ezen a salátán)

Elkészítés:

A diót forró vízzel leöntjük, 1 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és megszárítjuk. Utána forró száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.
A kacsamell csíkokat sózzuk, borsozzuk, és jó forró serpenyőben egy pici olívaolajon oldalanként 2 perc alatt megsütjük. Pár percig pihentetjük, majd felcsíkozzuk (de akár egészben is ráfektethetjük a saláta tetejére).
A szőlőszemeket elfelezzük, a körtét szeletekre vágjuk és a serpenyőben visszamaradt zsiradékon picit meggrillezzük.
A serpenyőbe öntjük a vörösborecetet, hozzáadjuk a mustárt és összeforraljuk. A salátaleveleket elrendezzük egy tálon, rászórjuk a karikára vágott újhagymát, vagy a vékony csíkokra vágott lila hagymát, meglocsoljuk az öntettel (még forrón), elrendezzük rajta a körte cikkelyeket és a felezett szőlőszemeket. Megszórjuk a durvára vágott pirított dióval és a lila bazsalikom levelekkel és rámorzsoljuk a márvány sajtot. A tetejére ültetjük a kacsamell szeleteket és azonnal tálaljuk.

2015. szeptember 2. 12:14

Címkék: egészség   fem3café_recept   gasztronómia   saláta   gasztro_saláta   gasztro_könnyű   gasztro_főétel





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó