2019. október 15. kedd
Teréz

TV2 GASZTRO
Díszes linzer húsvétra!

Készítsd el Te is Németh Polly, Pixie, gasztroblogger, tortatervező vajas keksz receptjét, amit ízlés szerint díszíthetsz marcipán és íróka segítségével.

Hozzávalók:

• 300 g liszt
• 200 g vaj
• 100 g porcukor
• 1 tojás sárgája
• 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A lisztet és a porcukrot összekeverjük egy nagy tálban, majd a hideg vajat kisebb darabokban a porcukros liszthez adjuk, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Végül a tojás sárgájának hozzáadásával összeállítjuk a tésztát, ezután fél órát hűtőszekrényben pihentetjük.
3-4 mm vastagra nyújtva kiszaggatjuk a tésztát és a sütőlemezre helyezzük, 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 8-10 perc alatt halvány barnára sütjük.

Cukormasszával és írókamázzal díszítjük.

 

2015. február 23. 12:20

Címkék: desszert   édesség   fem3café_recept   húsvét   sütemény   tavasz   gasztro_édesség   gasztro_desszert   gasztro_könnyű





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó