2019. június 18. kedd
Arnold, Levente

TV2 GASZTRO
Díszes linzer húsvétra!

Készítsd el Te is Németh Polly, Pixie, gasztroblogger, tortatervező vajas keksz receptjét, amit ízlés szerint díszíthetsz marcipán és íróka segítségével.

Hozzávalók:

• 300 g liszt
• 200 g vaj
• 100 g porcukor
• 1 tojás sárgája
• 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:
A lisztet és a porcukrot összekeverjük egy nagy tálban, majd a hideg vajat kisebb darabokban a porcukros liszthez adjuk, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Végül a tojás sárgájának hozzáadásával összeállítjuk a tésztát, ezután fél órát hűtőszekrényben pihentetjük.
3-4 mm vastagra nyújtva kiszaggatjuk a tésztát és a sütőlemezre helyezzük, 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 8-10 perc alatt halvány barnára sütjük.

Cukormasszával és írókamázzal díszítjük.

 

2015. február 23. 12:20

Címkék: desszert   édesség   fem3café_recept   húsvét   sütemény   tavasz   gasztro_édesség   gasztro_desszert   gasztro_könnyű





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó