2020. február 28. péntek
Elemér

TV2 GASZTRO
Egészséges répatorta

Készítsd el te is Németh Polly, cukrász egyszerű és gyors répatora receptjét!

Hozzávalók:

• 3 tojás
• 15 dkg nádcukor
• 150 ml napraforgóolaj
• 15 dkg finomra reszelt sárgarépa
• 5 dkg darált zabpehely
• 15 dkg finomliszt
• 1 teáskanál sütőpor
• 10 dkg darált dió
• 1 kezeletlen héjú narancs lereszelt héja
• fél dl narancslé
• csipet só
• egy teáskanál kínai ötfűszer, vagy fahéj

A tészta:
Kézi, vagy gépi habverővel kikeverjük a tojást a nádcukorral és az olajjal. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, a narancslevet és a lereszelt sárgarépát. Majd a lisztet összekeverjük a darált zabpehellyel, a sütőporral, a sóval és a dióval. Végül a nedves és a száraz hozzávalókat összekeverjük.

180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt sütőkeretben, vagy kapcsos tortaformában körülbelül 20 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

A máz:
Egy nagy doboz joghurtot sűrű szövésű anyagon át lecsepegtetünk. 5 dkg fehér csokit megolvasztunk, majd megvárjuk, míg langyosra hűl. Apránként hozzákeverjük a joghurtot, majd narancslével ízesítjük.

Tálalás:
A kész mázat rusztikus formában a kihűlt répatortára kenjük és marcipánrépákkal díszítjük.

 

 

2015. február 2. 12:24

Címkék: desszert   fem3   fem3café   fem3café_recept   gasztro_torta   gasztro_desszert   gasztro_közepes





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS