2020. november 23. hétfő
Kelemen, Klementina

TV2 GASZTRO
Zabkása variációk

Kóstold meg a zabkása variációkat!

Vaníliás - chia magos zabkása 

Hozzávalók:

30 g zabpehely
2 evőkanál chia mag
1 evőkanál vaníliás fehérjepor
0,5 dl tej
2 dl víz
1 evőkanál kókuszreszelék
málna
szeder

Elkészítés:

Előzőleg áztasd be a chia magot a tejbe és hagyd, hogy megszívja magát a mag. Egy főzőedényben keverd össze a zabpelyhet, a chia pudingot és a fehérjeport, majd öntsd le vízzel. Közepes lángon, kevergetés mellett, kb. 5 perc alatt főzd meg a zabkását. Öntsd ki tányérba, szórd meg a kókuszreszelékkel, majd díszítsd a málnával és a szederrel. 

Répatorta zabkása

Hozzávalók:

1 közepes lereszelt répa
30 g zabpehely
2 dl víz vagy tej
3 csepp sztívia
1 mk fehéj
0,5 mk mézeskalácsfűszer vagy gyömbér
mandula
banán

Elkészítés:

Egy főzőedényben keverd össze a lereszelt répát, a zabpelyhet, a sztíviát, a fahéjat és a mézeskalácsfűszet, majd öntsd rá a vizet. Közepes lángon, kevergetés mellett kb. 5 perc alatt főzd meg a zabkását. 

Banánkenyér

Hozzávalók:

2 közepes banán
100 g zabliszt
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
100 ml natúr joghurt
fahéj
kókuszolaj

Elkészítés:

Melegítsd elő a légkeveréses sütőt 200 fokra. Keverd össze a száraz hozzávalókat, a lisztet a sütőport és a fahéjat. Turmixold össze turmixgépben a banánt, a joghurtot és a tojást. Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Olajozz ki egy 15-20 cm sütőformát vagy fémtálat, majd öntsd bele a tésztát. Kb. 20 perc alatt süsd készre a kenyeret. 

2015. július 27. 14:05

Címkék: fem3café_recept   recept   reggeli   gasztro_mix





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS