2020. február 24. hétfő
Mátyás

TV2 GASZTRO
Lúdláb torta

Márton nap alkalmából Damniczki Balázs lúdláb tortát készített.

Hozzávalók:

Tészta:
5 tojás
12,5 dkg cukor
10 dkg liszt
3 dkg kakaó

Krém:
32,5 dkg cukor
32.5 dkg tejszín
36 dkg kakaó
32 dkg vaj

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, majd a sárgáját kihabosítjuk a cukor másik felével. Óvatosan összekeverjük, ezt követően beleforgatjuk a liszttel összekevert kakaót. Előmelegített sütőben sütjük 180 fokon. A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, a gázról levéve belekeverjük a kakaópor és a vaj felét. Amikor kihűlt a vaj másik felével kihabosítjuk a krémet és a tésztára töltjük. Hűtőben pihentetjük, majd csokoládéval leöntjük.

2014. október 11. 13:50

Címkék: édesség   fem3café_recept   gasztronómia   recept   torta   gasztro_torta   gasztro_desszert   gasztro_közepes





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS