2017. október 19. csütörtök
Nándor

Belépés


TV2 GASZTRO
Füge-vilmoskörte lekvár tokajival

A fügés dzsem kiválóan illik sajtokhoz, sültekhez, pástétomokhoz, és édességekhez is.

Hozzávalók:

1,5 kg értett vilmoskörte
6-7 db füge
20-30 dkg cukor
fél citrom leve
1 teáskanál pektin
2 dl tokaji aszúbor

Elkészítés:

A meghámozott és kimagozott körtéket vágjuk apróra, tegyük egy nagy lábasba. Adjuk hozzá a kisebb darabokra felvágott fügét. Lassú tűzön állandóan kevergetve főzzük háromnegyed órán keresztül. Keverjük össze a pektint a cukorral, majd adjuk a lekvárhoz. Ízesítsük citromlével és borral. Főzzük még öt percig, majd töltsük tisztára mosott üvegekbe. Zárjuk le azonnal és állítsuk fejre öt percig. 
 

2014. augusztus 24. 11:30

Címkék: fem3café_recept   lekvár   recept   gasztro_lekvár   gasztro_könnyű






© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Kereskedelmi információk    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Google+
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó