2019. november 18. hétfő
Jenő

TV2 GASZTRO
Zöldségnyárs bundában fűszeres bulgurral, alma csatnival

Kovács Zoltán vegetáriánus ínyencséget készítette a FEM3 Café konyhájában.

Hozzávalók:

- 1 db cukkini- 1 db padlizsán
- 1 db hagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 db zeller
- 1 db sárgarépa
- 10 dkg tönkölyliszt
- 10 dkg csicseriborsóliszt
- fél csomag foszfátmentes sütőpor
- 40dkg bulgur(búzatöret)
- 3 db alma
- só, zöldborsó, fokhagyma, növényi olaj (pl,kukoricacsira olaj) , 40dkg bulgur(búzatöret), petrezselyem, vegamix, szójaszósz, nádcukor, citromlé, koriander, gyömbér, curry, chili, olaj, kukoricakeményítő


Elkészítés:

A bulgurt kevés olajon megfuttatjuk, majd ízesítjük és 2,5-3-szoros tisztított vízzel felöntjük, közepes lángon fedő alatt puhára pároljuk kb. 30percig.
A zöldségeket daraboljuk, majd felhúzzuk a nyársra vegyesen. A répát és zellert előfőzzük picit, utána húzzuk nyársra. Enyhén fűszerezhetjük, de inkább a masszát készítsük erőteljesebb ízűre.
A kétféle lisztet a sütőport az ízesítőket habverővel elkeverjük, majd vízzel egy sűrű masszát készítünk. Ebbe mártjuk a nyársakat és forró olajban egyenletesen kisütjük őket.
Az almákat meghámozzuk, apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük a fűszereket is hozzáadva, majd egy kevés keményítő és víz keverékével enyhén besűrítjük. Sűrítés helyett enyhén mixelhetjük is.
 

2014. augusztus 11. 13:51

Címkék: fem3café_recept   gasztronómia   recept   gasztro_zöldségétel   gasztro_sütés   gasztro_könnyű





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó