2019. január 19. szombat
Sára, Márió

TV2 GASZTRO
Csirkés indiai karhí tortillában cukkinivel

Így készítsd el Nagy Luca, gasztroblogger egy indiai ínyencségét!

Hozzávalók:

• 2 fej vöröshagyma
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 1 filézett csirkemell
• 1 cukkini
• kókusztej vagy főzőtejszín
• rizstészta
• gyömbér
• őrölt kurkuma
• őrölt római kömény
• garam masala
• 1 citrom leve
• koriander zöld
• só, bors

Elkészítés:

" A hagymát apróra vágod és a kés lapjával összezúzott fokhagymákat olíva olajon megpirítod. Amikor már szép aranybarna színe kezd lenni, belereszeled a friss gyömbért és bátran belezúdítod a fűszereket. Ezen a ponton ne gondolkozz, hogy hány evőkanál fűszer kell. Hagyatkozz az érzéseidre, ne spórolj! Legalább két – három percig pirítsd tovább.
Rád bízom, hogy a csirkemellet milyen formára vágod. Mivel én rizstésztával tálalom, hosszúkás csíkokat választottam. Ne felejtsd, hogy nem csak a száddal, hanem a szemeddel is eszel! Mikor már a csirkemell is megpirult, sózod, borsozod, és hozzádobod a csíkokra vágott cukkinit.
Jól átforgatod és hozzáöntöd a kókusztejet. (ha esetleg nem kaptál kókusztejet a boltban, akkor sima főzőtejszínt is használhatsz, de akkor nem lesz laktózmentes)
Most már csak főznöd kell, úgy 20-25 percig." (Nagy Luca, gasztroblogger)

2015. május 10. 17:20

Címkék: fem3café_recept   gasztronómia   gasztro_szendvics   gasztro_diétás ételek   gasztro_főétel   gasztro_könnyű





© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó