2019. szeptember 23. hétfő
Tekla, Líviusz

TV2 GASZTRO
Fánk baracklekvárral

Elkészítés:
A sót az üst aljába rakjuk, rámérjük a lisztet, vajat. Langyos tejbe belerakjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez. Hozzáadjuk a tojást is. Kidolgozzuk, kigömbölyítjük, kelesztjük. Kinyújtjuk, kiszúrjuk, még egyszer kelesztjük. Középen finoman benyomjuk, bő forró olajban kisütjük.

Hozzávalók 4 főre:

- 25 dkg U1 Norbi liszt
- 5 dkg U1 vaj
- 5 dkg U1 Nyírédes
- 1 dl U1 barack lekvár
- fél tojássárgája
- 10g élesztő
- U1 só
- 1 ek. rum
- 65 ml tej

1 adagban:
Szénhidrát: 25 gramm
GI: 25

Korhatár: 12 év

2013. december 19. 17:36

Címkék: schobert norbert   rubint réka   edzés   fogyás   recept   gasztro_édesség   gasztro_fánk   gasztro_desszert   gasztro_könnyű   gasztro_diétás ételek   gasztro_sütés



Kapcsolódó anyagok



© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS


Belépés
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó