2020. november 23. hétfő
Kelemen, Klementina

TV2 GASZTRO
Halászlé

Elkészítés:
1. A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé.
3. Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.

Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg ponty
- 40 dkg vöröshagyma
- 15 dkg paradicsom
- 15 dkg paprika
- 5 dkg fűszerpaprika

1 adagban:
Szénhidrát: 15 g
GI: 15

Korhatár: 12 év

2013. december 18. 17:44

Címkék: schobert norbert   rubint réka   edzés   fogyás   recept   gasztro_leves   gasztro_halétel   gasztro_karácsony   gasztro_előétel   gasztro_nehéz   gasztro_főzés



Kapcsolódó anyagok




© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS