2020. november 29. vasárnap
Taksony

TV2 GASZTRO
Diós rúd

Elkészítés:
A lisztbe belerakjuk a sót meg a vajat, kicsit összedolgozzuk a tésztát. Az Update1 Zero cukrot az ízesítőkkel felfőzzük és a diót leforrázzuk, majd ha kihűlt 260 grammos gombócokat mérünk ki belőle. Folyamatosan hozzáadjuk a maradék tejet. Nagyon figyeljünk, hogy ne égessük le a tésztát. A kész tésztát pihentetjük 5 percig, majd 4 felé osztjuk, hűtőbe rakva pihentetjük. Téglalap alakúra kinyújtjuk, és rárakjuk a tölteléket.
Ha feltekertük a rudat, lekenjük tojással (kettő egész + 1 sárgája), és hűtőben pihentetjük, míg rá nem szárad, majd megint lekenjük. Ismét hűtőbe rakjuk. Ha száraz a rudak teteje, akkor kivesszük, picit kelesztjük, megszurkáljuk hurkapálcával és 170 °C-on sütőben megsütjük, míg szép aranybarna nem lesz. Ha jól készítjük, mintás lesz a teteje.

Hozzávalók:
Tészta:

- 1 kg Update1 Norbi liszt
- 60 dkg Update1 Vaj
- 10 dkg Update1 Zero cukor
- 2 dkg élesztő
- 2 dkg Update1 Só
- 6 dl tej
- 2 db tojássárga

Töltelék:

- 1 kg darált dió
- 20 dkg Update1 Zero cukor
- 2 db citrom héja
- 1 db narancs héja
- 1 csomag Update1 Cinnamon Sweet
- 3 dl víz

Kenéshez:
- 2 db tojás + 1 db tojássárgája

A hozzávalókból 4 diós rúd lesz, 1 rúd 4-5 főnek elegendő.

1 adagban:
Szénhidrát: 30 g
GI: 25

Korhatár: 12 év

2013. december 12. 17:33

Címkék: schobert norbert   rubint réka   edzés   fogyás   recept   gasztro_édesség   gasztro_desszert   gasztro_nehéz   gasztro_édes süti   gasztro_diétás ételek   gasztro_főzés gyerekkel



Kapcsolódó anyagok




© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS