2020. november 29. vasárnap
Taksony

TV2 GASZTRO
Pozsonyi kocka gyümölcsraguval

Elkészítés:
A kockatésztát a szokásos módon, bő sós vízben kifőzzük, majd leöblítve lecsöpögtetjük és az olvasztott vajra szedjük. Jól összekeverjük. Amíg a tészta fő, elkészítjük a tölteléket. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a Prebio sweetet és a mákot, majd állandó keverés közben 2 percig forraljuk. Ezután hozzáadjuk a citromhéjat és csipetnyi sóval ízesítjük. A tűzről levéve jól összekeverjük. Egy szögletes tűzálló tálba vagy tepsibe beleterítjük a főtt tészta egyharmadát és rákenjük a mákos töltelék felét, majd kevés vízzel kenhetőre hígított lekvárt kenünk rá. Erre ráterítem a következő réteg tésztát, amelyet ugyancsak befedek a mákos krémmel. Újabb réteg lekvár után elosztjuk rajta a harmadik tésztaréteget. Kevés Prebio sweettel megszórjuk és az előmelegített, forró sütőben piros kérget sütünk a tetejére. Kockákra vágva kínáljuk. A gyümölcsöket megmossuk és kockára vágjuk kevés prebio sweetet szórunk rá és hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen, összekeverjük egy kis olívaolajjal és tálalásnál a Pozsonyi kockák mellé rakjuk.

Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg U1 fodros kocka
- 15 dkg gyümölcs (eper, málna)
- 10 dkg darált mák
- 3 dl tej
- 5 dkg U1 vaj
- 3 dkg U1 Prebio Sweet
- 30 g U1 extra barack dzsem
- 1 db citrom héja
- Update1 só
- Update1 olíva olaj

Szénhidráttartalom egy adagban: 30 g, GI: 30

Korhatár: 12 év

2013. november 29. 17:33

Címkék: schobert norbert   rubint réka   recept   edzés   fogyás   kasza tibor   gasztro_nehéz   gasztro_desszert   gasztro_diétás ételek   gasztro_sütés



Kapcsolódó anyagok




© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS