2020. november 23. hétfő
Kelemen, Klementina

TV2 GASZTRO
Csokoládés muffin

Elkészítés:
A csokoládé felét lábasba tördeljük, hozzáadjuk a vajat. Állandó keverés mellett kis lángon fölolvasztjuk, félrehúzzuk. A tojást az Update1 cukrokkal tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és a tejfölt, majd mehet a masszába a liszt, a sütőpor, a szódabikarbóna és a só is. A maradék étcsokoládét apróra törjük, és immár fakanállal a masszába forgatjuk. A muffinsütő mélyedéseibe papírt teszünk, a pohárkákat maximum háromnegyedig töltjük a híg masszával. Előmelegített sütőben kb. 22 perc alatt készre sülnek.

Hozzávalók 12 db-hoz:

10 púpozott ek. (22 dkg) U1 Norbi liszt
15 dkg U1 Zero cukor
30 dkg U1 csokoládé
10 dkg U1 vaj
1 doboz tejföl
1 tojás
2 csomag U1 Vanilla Sweet
½ tk. szódabikarbóna
1/2 kiskanál sütőpor
csipetnyi só

1 db-ban:
Szénhidrát 7 g
GI: 10

 

Korhatár: 12 év

2013. november 21. 17:35

Címkék: schobert norbert   rubint réka   fogyás   edzés   recept   gasztro_édesség   gasztro_desszert   gasztro_könnyű   gasztro_sütés   gasztro_muffin   gasztro_diétás ételek



Kapcsolódó anyagok




© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS