2020. november 29. vasárnap
Taksony

TV2 GASZTRO
Sörrel sült bőrös malac

Elkészítés:
A bőrös részt csinosan bevagdossuk, a húst besózzuk, ügyelve arra, hogy a sóból a bőrre ne kerüljön. Az egészben hagyott húst megtűzdeljük fokhagymával, majd cserépedénybe rakjuk, kevés sört öntünk alá, és mellé tesszük a maradék fokhagymagerezdeket. Ha van az edénynek fedele, borítsuk rá, ha nincs, fóliázzuk le. A lényeg, hogy letakarva, alacsony hőmérsékleten (160 fok) hagyjuk jól átsülni, megpárolódni a húst. Ez a szakasz 2,5-3 óra. Vegyük le a borítást, öntsük a tepsibe a maradék sört, kenjük meg pecsenyelével a karaj tetejét, fektessük rá a szalonna szeleteket, így süssük pirosra-ropogósra. Párolt lilakáposzta illik hozzá.

Hozzávalók 4 főre:
1,5-2 kg bőrös malackaraj
10 gerezd fokhagyma
2 dl U1 sör
5 dkg füstölt szalonna
U1 só

1 adagban:
Szénhidrát 8 g
GI: 5

Korhatár: 12 év

2013. november 18. 17:31

Címkék: rubint réka   schobert norbert   edzés   gasztronómia   fogyás   gasztro_húsétel   gasztro_sütés   gasztro_főétel   gasztro_nehéz



Kapcsolódó anyagok




© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS