2020. november 23. hétfő
Kelemen, Klementina

TV2 GASZTRO
Mátrai borzaska, petrezselymes rizsszemtésztával

Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg csirkemell
- 20 dkg csicsóka
- 3 db tojás
- 10 dkg U1 Norbi liszt
- U1 kókuszzsír
- 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- U1 só bors
- fokhagyma

Elkészítés:
A csicsókát megpucoljuk, és apró lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, ízesítjük sóval, borssal majd félretesszük kicsit pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
A húst megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és nem túl vékonyra kiklopfoljuk. Kicsit megsózunk minden szeletet, először lisztben, majd a masszában jó alaposan megforgatjuk. Serpenyőben közepes lángon kókuszzsíron megsütjük. Ha szép aranybarna, papírtörlőn lecsöpögtetjük.
A húsok tetejét megkenjük fokhagymás tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal.

CH: 16 g
GI: 20

Nézd meg a videót!

Korhatár: 12 év

2013. június 11. 17:30

Címkék: rubint réka   gasztronómia   recept   gasztro_nehéz   gasztro_húsétel   gasztro_diétás ételek



Kapcsolódó anyagok




© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS