2020. október 21. szerda
Orsolya

TV2 GASZTRO
Grillezett borsos szechuáni szarvasgerinc

Hozzávalók: 12 Szelet szalvétagombóc: - 50 ml U1 Szűz olíva olaj - 400 g U1 kenyér - 2db Szál rozmaring - 1csomag Petrezselyem - 10 dkg U1 liszt - 2db Tojás - 2 dl Tej - U1 Só - 60 dkg Eper - 80 ml U1 Eperszörp - 4 dkg U1 Cukor - 6 dkg U1 Vaj - 16db Friss citromfű levél - 0.8kg Szarvasgerinc filé - U1 Szechuáni borsos chilis gyömbér A szalvétagombócot kigőzöljük, majd tálalásig pihentetjük. A friss konyhakész eper felét szűrőn átpasszírozzuk és eperszörppel ízesítjük. Az eper másik felét kettévágjuk, kevés cukorral karamellizáljuk és az ízesített eperszörppel felöntjük. Kevés vajjal dúsítjuk, vágott friss citromfűvel ízesítjük, és tálalásig melegen tartjuk. A szarvasgerinc szeleteket szechuáni borsos-chilis gyömbérrel fűszerezzük és 180 °C fokos vaslapon médiumra sütjük. A felszeletelt szalvétagombócokat a tányérra helyezzük, a megsült szarvasgerinc szeleteket a tetejére rakjuk és a forró eper raguval ízlésesen ráhúzzuk. CH:48 g GI:30

Korhatár: 12 év

2012. október 25. 17:28

Címkék: schobert norbert   rubint réka   gasztronómia   gasztro_húsétel   gasztro_sütés   gasztro_főétel   gasztro_nehéz   gasztro_grill



Kapcsolódó anyagok




© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS