2020. október 21. szerda
Orsolya

TV2 GASZTRO
Serpenyőben pirult marhacsíkok, szechuáni bors mártással

Hozzávalók: - 0.5kg Marhahús - 5 g Étkezési keményítő - 50 ml rizsbor - 0.5l Növényi olaj - 0.5kg Vegyes zöldségcsíkok - 4db Fokhagymagerezd - 50 g Gyömbér - 1db Chili - 4 dl Zöldségalaplé - 80 ml cukormentes Szója szósz - 40 ml Osztriga szósz - U1 Szechuáni borssal-chilis gyömbér - 30 g Nyírédes cukor - 1Csomag friss koriander A marhacsíkokat bepácoljuk étkezési keményítővel és rizsborral. 6órán át hűtőben állni hagyjuk. Ezt követően a pácolt marhahúst bő olajban fél percig sütjük, lecsepegtetjük. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, fokhagymával, gyömbérrel, chilivel rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a félkész marhahúst, zöldség alaplevet, szója szószt, osztriga szószt, majd szechuáni borssal, chilis gyömbérrel fűszerezzük, nyírédes cukorral édesítjük. Szükség esetén étkezési keményítővel sűrítjük, frissen vágott korianderrel meghintjük. Azonnal tálaljuk… CH: 8 g GI: 10

Korhatár: 12 év

2012. október 2. 17:17

Címkék: rubint réka   gasztro_nehéz   gasztro_húsétel   gasztro_sütés   gasztro_főétel



Kapcsolódó anyagok




© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS