KÉTSZERSÜLT
Kétszersült szilveszter - Azurák Csabával és Papp Gergellyel 1. rész


Az ünnepi kiadás egy kicsit formabontóra sikeredett, hiszen lencse egyáltalán nem került a konyhapultra, ám a válogatott finomságok nem maradtak el. Az adásban elkészített ételek: lengyel töltött tojás, fokhagymakrém-leves, Stroganoff-bélszín, illetve a lakoma lezárásaként mákos-mézes golyók. A Frissensült rovatból kiderült, a sültszalonna-illatú parfüm nem csak a képzelet szüleménye, immár férfi és női változatban is elérhető. Ám itt még nincs vége: hamburger- és sajtillatú parfümöt is választhat, akinek erre támad kedve. Az Ötszörsült rovatban Szilárd a teakészítés- és fogyasztás öt alapszabályáról mesélt, a műsorba meghívott hatóanyag-szakértő pedig a zöldtea fogyasztás pozitív élettani hatásait mutatta be. Az adás sztárvendégei Azurák Csaba és Papp Gergely voltak, akik a szilveszteri menü legnemesebb részét, a Stroganoff-bélszínt készítették el moszkvai módon. Ez annyit tesz, hogy más változatoktól eltérően, itt nem kerül uborka a tálba. Szó esett a nemszeretem ételekről: Papp Gergelyen egyedül a disznósajt fog ki, kevéssé megnyerő külseje miatt. Szilárd elárulta, korábban ő is viszolygott a disznósajttól mindaddig, amíg egyszer meg nem kóstolta. És hát disznósajt és disznósajt között óriási különbségek lehetnek. Csaba szerint az sem mindegy, hány üveg bort iszik meg előtte az ember, egy bizonyos mennyiség után ugyanis már minden ízlik. Kivéve, ha az a valami porcogó...

Címkék: desszert   főzés   gaszronómia   gombos edina   kétszersült   sági szilárd   stroganoff

2012. január 2. 12:12



Kapcsolódó anyagok


 

KÖZÖSSÉG



© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS