RECEPTEK
Soha Al Hasmi török húsos kenyere

Rghei Soha elhozta a FEM3 Café konyhájába a török Lahmajunt és egy igazi török fekete teát. A lahmajun egy kör alakú vékony tészta, a tetején darált hússal és apróra vágott zöldségekkel ízesítve, ami aztán sütőben pillanatok alatt megsül.

LACHMACUN:
A lahmacun (ejtsd: lahmadzsun, jelentése "hús tésztával") egy kör alakú leheletvékony tészta a tetején darált hússal (főként marha vagy borjú hússal), apróra vágott zöldségekkel, úgymint hagyma, petrezselyemzöldje, paradicsom, amit aztán sütőben (eredetileg kemencében) pillanatok alatt megsütnek. Még melegében meg kell locsolni citromlével, rátenni salátalevelet, felcsavarni és már lehet is enni.

Hozzávalók:
A tésztához

  •  50 dkg finomliszt (finom)
  •  5 g instant élesztő
  • 1 teáskanál só (púpozott)
  •  1 dl víz (amennyit felvesz)
  • A húsos kencéhez
  • 25 dkg darált marhahús (finomra, lehetőleg zsírosabb, ill. birkahússal is keverhető)
  •  2 közepes fej vöröshagyma
  •  3 gerezd fokhagyma
  •  1 db tv paprika (nagy)
  •  1 közepes db hegyes erős paprika (elhagyható)
  •  2 db paradicsom
  •  0.5 dkg sűrített paradicsom
  •  1 kk kakukkfű
  •  őrölt fűszerkömény ízlés szerint
  •  1 kk fűszerpaprika
  •  1 tk só (púpozott)
  •  0.5 kk bors
  •  2 ek vaj (olvasztott vagy margarin, ha a hús nem zsíros)
  •  2 ek víz ( hogy könnyebben kenhető legyen)


TÖRÖK TEA:
A teáskanna, vagyis çaydanlık alsó részét megtöltik vízzel és felforralják. Közben a tetejébe beleteszik a feketetea leveleket, egy teáskanálnyit személyenként. Amikor a víz felforr, lecsapódik a kanna felső részében, és itt áztatják a tealeveleket még


Címkék: fem3café_recept

2019. január 22. 13:12





 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS