RECEPTEK
Vegán sajt és tejföl

 Manapság nagyon sokan allergiások a tejfehérjére és a tejcukorra. Éppen ezért a tejtermékeket, amik szinte a mindennapi étkezéseknek része, érdemes helyettesíteni. Sütő Iza nagyon krémes, zsírszegény tejföl elkészítését mutatta be illetve vegán sajt receptekkel is készült a FEM3 Café konyhájában.


1/ Gyorstejföl

  • 1 csésze szójajoghurt vagy egyéb natúr növényi joghurt
  • Citromlé
  • Fokhagymapor

Az egészet jól összekeverjük és hűtőbe tesszük.

2/ Napraforgó tejföl

  • 1 csésze napraforgó
  • 3/4-1 csésze víz
  • 4 tk citromlé
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor

A napraforgót átmossuk és beáztatjuk 3-4 órára, utánna az összes hozzávalóval krémesre turmixoljuk.

3/ Tofutejföl

  • 1 tömb natúr tofu
  • 1 csésze natúr szójatej
  • 3 tk citromlé
  • 1 tk fokhagymapor

Az összes hozzávalót krémesre turmixojuk.

Sajtok:

1/ kesuparmezán:

  • Kesudió
  • Inaktív sörélesztőpehely
  • Fokhagymagranulátum
  • Só/füstölt só

A kesudiót kávédarálóban durvára őröljük, majd hozzáadjuk a sót, a sörélesztőpelyhet és a fokhagymagranulátumot és azokkal finomabbra aprítjuk.

Vágható házi növényi sajt:

  • 60 g kesudió
  • 3/4 tk szárított bazsalikom
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1/2 tk só
  • 1 + 1/2 tk kukoricakeményítő
  • 1/2 tk fokhagymapor/granulátum
  • 3 ek inaktív sörélesztőpehely
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk juharszirup
  • 1 csésze víz (250ml)
  • 1 + 1/2 tk agar-agar


Címkék: fem3café_recept   vegán

2018. október 19. 12:05





 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS