RECEPTEK
Spárgás tojásmuffin

 Készítsd el Te is ezt az ízletes pohárdesszertet Barcza Zsuzsa dietetikus receptje alapján!

menu_vissza_frame_1125.jpg

Hozzávalók 2 főre:
• 2 egész tojás
• 4 tojásfehérje
• 3 evőkanál zabpehely
• 1 evőkanál tönkölykorpa (búza-vagy zabkorpa is lehet)
• 1 szál újhagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 4-5 szál zöldspárga
• 1 kiskanál olívaolaj
• búzacsíra, ízlés szerint

Az újhagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. A spárgát enyhén sós vízben 2-3 perc alatt félig puhára pároljuk. Ezután apróra szeleteljük, és a hagymán gyorsan átforgatjuk.
Az egész tojásokat és a fehérjéket összekeverjük, kissé felverjük. Hozzáadjuk az előzőleg szárazon megpirított zabpelyhet, valamint a korpát. Szükség esetén kevés tejjel hígítjuk, valamint a masszába keverünk 1 kiskanál olívaolajat. Sóval, fokhagymával, ízlés szerinti fűszerekkel fűszerezzük.


Címkék: fem3café_recept   recept   reggeli

2016. június 6. 16:33





 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS