RECEPTEK
Nyers vegán szilvalekváros derelye

Lénárt Gitta nyersétel-szakértő készítette el ezt a mennyei finomságot, amelyet természetes alapanyagokból nyersen is el lehet készíteni.

Hozzávalók:12699236_1124032267629975_2144048574_o.jpg

tészta:

10 dkg őrölt dió

10 dkg őrölt kesudió

3 evőkanál datolya pép (aszalt datolya beáztatva, péppé turmixolva)

1 evőkanál méz

1 teáskanál őrölt fahéj

1 csapott kávéskanál só

kókuszliszt a megfelelő állag eléréséhez

utifűmaghéj a formázáshoz


Lekvár:

15 dkg aszalt szilva

Elkészítés:
A tésztához valókat összekeverjük, összegyúrjuk, annyi kókuszlisztet teszünk hozzá, hogy gyúrható, tapadós massza legyen. Egy órát hagyjuk pihentetni száraz hűvös helyen, vagy hűtőszekrényben.

A szilvát beáztatjuk tisztított vízbe, és ha felpuhult elturmixoljuk, hogy egy sűrű, lekvárszerű masszát kapjunk.

A tésztát kinyújtjuk, és téglalap alakú kis négyszögeket formázunk belőle. A téglalap egyik oldalára egy-egy evőkanál lekvárt teszünk, majd ráhajtjuk a másik felét, a széleket összenyomkodjuk, és azonnal tálaljuk.


Címkék: étel   fem3café_recept   lekvár   recept

2016. február 16. 13:48





 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS