RECEPTEK
Borzas korongok avokádóval

Magyar-Sztojalovszky Zsuzsanna gasztroblogger készített édességet avokádó felhasználásával.

Hozzávalók Mokka_151207_CLN_fem3_01_frame_108423.jpg
15 gr kókuszliszt
15 gr darált mandula
5 gr lenmagliszt
15 gr eritrit
5 gr zöldbanánliszt, bambuszrost vagy útifű maghéj
50 gr reszelt alma
csipet szódabikarbóna
frissen facsart citromlé
2 evőkanál kókuszolaj
1 tojás

Elkészítés
A reszelt almát jó alaposan kinyomkodjuk, majd a hozzávalókat összedolgozzuk, és 10-15 percet pihentetjük hideg helyen. Két fólia között kinyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszaggatjuk. 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt sülnek meg. Érdemes szilikonlapot vagy sütőpapírt használni, különben hajlamos odaragadni a sütőlaphoz. Az időzítőt 5 percre szoktam beállítani, hogy félidőben le tudjam ellenőrizni, hogy nem égnek-e, megfelelő-e a sütő hőmérséklete.
Amíg a süti sül, elkészítjük a krémet, amiből később a golyók is készülnek majd.


A krém hozzávalói
1 avokádó
2 evőkanál karobpor
1-2 evőkanál méz (helyettesíthető juharsziruppal, rizssziruppal is)
reszelt citromhéj
frissen facsart citromlé
vanília őrlemény
durvára darált dió, fehér csoki


Az összetevőket botmixerrel összedolgozzuk, majd a korongokra kenjük, végül mindegyiket durvára darált dióba, fehér csokiba mártjuk.
A megmaradt krémből 'trüffel' golyókat készítünk, amihez
darált mandulát vagy törökmogyorót, diót
Pattogatott amarántot
Kókuszlisztet
Adunk a krémhez, majd golyókat formázunk belőle, végül dióba, csokireszelékbe forgatjuk. Másnapra érnek össze az ízek igazán, de azonnal is fogyasztható.
 


Címkék: csoki   csokoládé   édesség   fem3café_recept   gasztronómia   recept   sütemény

2015. december 7. 12:36





 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS