RECEPTEK
Répás, spenótos csicseriborsó főzelék

Készítsd el Te is a vitamindús főzeléket Szatmári Feri receptje alapján!

Hozzávalók:

Mokka_151019_CLN_fem3_01_frame_110809.jpg

• 2 ek vaj
• 1 ek olaj
• 10 cm póréhagyma (fehér része) finomra aprítva
• 1 gerezd fokhagyma
• fél tk őrölt római kömény
• 1 dl paradicsomlé
• 30 dkg sárgarépa, nagyobb csíkokra vágva
• 60 dkg csicseriborsó (egy napra beáztatva)
• 5 dl alaplé
• 5 dkg friss spenót (én bébit használok)
• só, frissen őrölt bors
• tálaláshoz pirított kesudió vagy mogyoró, chilipehely

Elkészítés:

1.A vajat egy edényben, közepes lángon összeolvasztom az olajjal. Ráborítom a hagymát, finoman sózom és 3-4 perc alatt puhára párolom. Egy-egy kanál vízzel meglocsolom, hogy gyorsabban puhuljon.
2.Ráreszelem a fokhagymát, megszórom a köménnyel és további 10-15 másodpercig pirítom. Ráöntöm a paradicsomlevet, belekeverem a csicseriborsót, felöntöm az alaplével és lefedve, többször megkeverve puhára főzöm. kb. 60 perc.
3.Egy serpenyőben olajat hevítek és a felcsíkozott répát 5-6 percig pirítom. Sózom, borsozom, majd a lencséhez adom. Átkeverem és a spenótot is (pár levelet félreteszek) hozzáadom.
4.Egy merőkanálnyit kiveszek és répástól, spenótostól összepürésítem, majd visszakerevem az alaphoz. Sózom, borsosom.
5.Tálalásnál megszórom a pirított kesudióval, chilipehellyel, spenóttal extrázom. 2-3 adag lesz belőle.


Címkék: fem3café_recept   főzelék   gasztronómia   recept

2015. október 19. 12:01





 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS