RECEPTEK
Három féle mártogatós friss zöldségekkel, házi rozmaringos grissinivel

Készítsd el Te is a vendégváró, ínyenc mártogatósokat és a rozmaringos grissinit Horváth Zsuzsa, gasztroblogger receptje alapján!

Fetasajtos mártogatós: 
Hozzávalók:
• 25 dkg fetasajt
• 4 dl görög joghurt
• 1 dl habtejszín
• citrom
• kapor
• só, bors
A hozzávalókat botmixerrel, vagy aprítógépben összedolgozzuk, ha pár órát áll az jót tesz neki, hogy összeérjenek az ízek.

Retektzatziki:
Hozzávalók:
• 1 kisebb jégcsapretek
• pár szem piros retek
• görög joghurt
• fokhagyma
• petrezselyem
• citrom
• olívaolaj
• só, bors
A retkeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük besózzuk és egy picit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, összekeverjük a joghurttal, ízesítjük reszelt fokhagymával, citromlével, apróra vágott petrezselyemmel, borssal és egy pici olívaolajjal. Sült húsok mellé is kiváló.

Tonhalkrém:
Hozzávalók:
• 1 tonhalkonzerv lecsöpögtetve
• majonéz
• tejföl
• citrom
• petrezselyem és/vagy kapor
A hozzávalókat vagy csak villával, vagy aprítógépben összekeverjük.

Rozmaringos grissini (ez a tészta focacciához vagy pizzához is tökéletes)
Hozzávalók:
• 25 dkg liszt (finomliszt vagy kenyérliszt)
• fél zacskó szárított élesztő (3,5 g)
• 150 ml meleg víz
• 1-2 ek. olívaolaj
• 1 ág rozmaring levelei apróra vágva
• 1 kk. cukor
• 1 kk. só
A hozzávalókat vagy kenyérsütő gépben, vagy kézzel összegyúrjuk és kb. 10 perc alatt kidagasztjuk, rugalmas, homogén tésztát kell kapjunk. Min 1 órát szobahőmérsékleten kelesztjük, de az sem gond ha tovább áll, pár óránként érdemes átgyúrni és tovább hagyni.
A grissinihez hosszú vékony rudakat sodrunk a tésztából, és 250 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük, nem kell megvárni, hogy nagyon megbarnuljon, mert akkor kiszárad.


Címkék: egészség   étel   fem3café_recept   olasz   zöldség

2015. április 10. 12:00





 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS