RECEPTEK
Paleo húsvéti batyu és bounty kosárka

Te is könnyedén elkészítheted a paleo ínyencségeket húsvétra Burján Szafi diétás gasztroblogger receptje alapján.

Paleo húsvéti batyu

Palacsintatésztához hozzávalók (8 db.-hoz):
• 80 g zsírtalanított szezámmagliszt
• 120 g nyílgyökérliszt
• 4 db. M-es tojás
• 2 dl. víz
• 1 csapott teáskanál só

Töltelék:
Tojásfehérjekrém, mustár, só, zöld fűszerek, újhagyma, paradicsom, sült sonka

Elkészítés:
Kisütjük a palacsintákat. A palacsintatészta közepére helyezünk a töltelékből, majd batyu formájában összehajtjuk. Fogvájóval rögzítjük, végül 3 percre betesszük a sütőbe 200 fokon picit pirulni. Miután letelt a 3 perc, kivesszük a sütőből, eltávolítjuk a fogvájókat és már tálalhatjuk is.


Paleo húsvéti bounty kosárka

Csokis kosár hozzávalói:
• 50 g zsírtalanított kókuszliszt
• 10 g zsírszegény kakaópor
• 25 g 4-szeres erősségű édesítő
• 15 g darált mandula
• 1 tojás
• 50 g xilites szilvalekvár

Bounty krém hozzávalói:
• 3 dl. light kókusztej
• 3 ek. kókuszreszelék
• 4 csapott ek. zsírtalanított kókuszliszt
• 3 ek. 4-szeres erősségű édesítő
• 10 g konjac liszt

Tetejére:
Olvasztott eritrites étcsokoládéval csurgatva.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 5 részre osztjuk, és úgy simítjuk el a szilikonos muffin formánkba, hogy a közepén maradjon egy mélyedés a tölteléknek. 200 fokon 10 percig sütjük a kosárkákát. Ez alatt a krém hozzávalóit aprítógépben sűrű krémmé turmixoljuk. Mikor kihűltek a kosárkák, megtöltjük a bounty krémmel, és olvasztott paleo csokoládéval leöntjük.

 


Címkék: étel főzés   fem3café_recept   húsvét   muffin   paleolit   vegán

2015. április 2. 12:00





 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS