RECEPTEK
Szilvás gombóc fillérekből

Készítsd el Te is Fásy Ádám szilvás gombóc receptjét!



Hozzávalók:

• 1 kg burgonya 190 Ft/kg
• 40 dkg liszt 169 Ft/kg
• ½ üv. szilvabefőtt 299 Ft/üv.
• 1 db tojás 39 Ft/db
• 0,02 kg búzadara 145 Ft/kg
• 0,15 kg margarin 790 Ft/kg
• 0,20 kg zsemlemorzsa 450 Ft/kg
• 1 tasak fahéjas porcukor 39 Ft/tasak 
• 0,10 kg porcukor 324 Ft/kg
• egy csipet só 691 Ft/8 adag


Elkészítési mód:
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük, hagyjuk kihűlni, elkeverjük 5 dkg margarinnal, liszttel, darával, tojással, egy csipet sóval megsózzuk és összegyúrjuk. Körülbelül. fél centi vastagra nyújtjuk, majd nyolcszor nyolc centiméteres kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe fél szem magozott szilvát helyezünk, amiket megszórunk cukrozott fahéjjal. A négyszögek sarkait összefogjuk, és lisztes kézzel gombócokat formálunk belőle. Enyhén sós vízben addig főzzük, amíg a gombóc feljön a víz tetejére, és egyet forr. Szűrő segítségével leöblítjük. Menet közben a maradék margarinban megpirítjuk a zsemlemorzsát, melyben megforgatjuk a gombócokat. Tálalásnál ízlés szerint meghintjük porcukorral.

 


Címkék: fásy ádám   fásy zsülike   fem3   fem3café   fem3café_recept

2015. március 9. 12:49





 

KÖZÖSSÉG



© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS