FEM3 CAFÉ
Putta makaróni Bayer módra

Készítsd el Te is Bayer Ilona receptjét!

Hozzávalók:
1 csomag 500 gr makaróni
20 dkg reszelt sajt reszelve
1 kis doboz parmezán
20 dkg bacon
piros erős paprika (az étel színe miatt fontos)
1 fej duci fokhagyma
2 csomag szép
friss petrezselyem
kb. 1 dl olaj

Elkészítés:

A makaróninál dupla mennyiségű sós vizet forralunk. Beleteszünk 1 evőkanál olajat, (ettől nem áll majd össze) majd a tésztát, és azt roppanósra (al dante) főzzük. Eközben 2 dl forró olajba (salátának való olívát tilos használni) dobjuk az apróra vágott bacont, az ugyancsak aprított fokhagymát, és a felkockázott piros csilit/vagy hegyes piros erős paprikát. Ekkor gyorsan csökkentsük a tűzhely hőmérsékletét közepesre, nehogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserű lesz. Addig kavargatjuk, amíg a bacon megpörkölődik. Gyönyörű, színes fűszerolajat kapunk. Ekkorra már kifő a tésztánk, amit leszűrünk (tilos vízzel leöblíteni, az olaszok szerint ez „megöli”) és máris tálalhatunk. Ha a tészta nem elég sós, a pótlást tegyük az olajos öntetbe. Tányérokra halmozzuk a makarónit, meglocsoljuk ízlés szerint a baconnel gazdagított fűszerolajjal, megszórjuk a reszelt sajttal, majd dúsan az apróra vágott friss petrezselyemmel. A kupac tetejére parmezánt szórunk.

Tipp:

Ízlés szerint lehet kevesebb erős paprikával és fokhagymával készíteni, de ennek az egyszerű, de gazdag ízvilágú ételnek, azért az erős csípősség a jellemzője.


Címkék: fem3café_recept   recept   tészta

2014. október 8. 16:59





 

KÖZÖSSÉG


© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS