FEM3 CAFÉ
Káros lehet a lisztmentes diéta annak, aki nem lisztérzékeny

Nem mindegy, hogy valaki allergiás vagy érzékeny egy bizonyos ételre, de hogyan lehet különbséget tenni? Többek között erről is beszélt Dr. Tausz István gyermekorvos, aki elmondta, milyen tünetekre érdemes figyelni. Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy gyermekkorban különösen veszélyes lehet a lisztmentes diéta abban az esetben, ha a gyerkőc nem is érzékeny rá.Nézd meg a FEM3 Café videóját!

A FEM3 saját gyártású magazinműsora, a FEM3 Café minden hétköznap délelőtt 9:20-től 11:40-ig várja a nézőket a képernyők elé. A műsorban az aktuális sztárinterjúk mellett életmód tippek, gasztro-rovat, gyereknevelés, fogyókúra és minden olyan téma helyet kap, ami egy modern nőt foglalkoztat. 


Címkék: allergia   diéta   étel   ételintolerancia   fem3café   fem3café_szakértő   gyermekorvos   paleolit   szakértő   teszt   tv2 live   vizsgálat

2017. november 6. 9:54Kapcsolódó anyagok
Nem minden esetben javasolt az orrmandulaműtét gyermekkorban
Többek között azzal a kérdéssel fordultak Dr. Bérczes Rita gyermekorvoshoz a FEM3 Café nézői, hogy érdemes-e kivetettni az orrmandulát gyerekkorban. A doktornő szerint, ha nincsenek súlyos fülbetegségei a kicsinek, akkor jobb ezzel várni.
tovább
Ezekre kell figyelned, ha ételintoleranciád van!
Az ételintolerancia egy szubjektív tünetekkel járó betegség, így első körben nehéz kezelni. Dr. Nékám Kristóf allergológus szerint például egy ételnapló vezetése nagy segítség lehet a páciensnek, és az orvosnak is. Hogy mi a különbség az ételintolencia és az ételallergia között, az a beszélgetésből kiderül.  
tovább
Nagyobb eséllyel alakul ki allergia a ˝burokban˝ tartott gyerekeknél
Szeptemberben kezdődik a bölcsi, az ovi és az iskola, ebben az időszakban gyakori a nátha, a köhögés, a tüdőgyulladás és a hasmenéses megbetegedések is a gyerekeknél. Viszont nem lehetetlen elkerülni ezeket,  egészséges táplálkozással, a D-vitamin pótlásával elérhető az immunrendszer megerősítése. Dr. Tausz István gyermekorvos elmondta, hogy az új környezethez hozzá kell szokni és ezek a betegségek nem ártalmasak, sőt, az immunrendszer fejlődésének még jót is tesznek.
tovább
Ne menjen étterembe, akinek extrém ételallergiája van?
A budapesti étteremben az étel miatt lebénult brit produceréhez hasonló súlyos allergia ritka – fogalmazott a FEM3 Caféban Dr. Madarasi Anna allergológus. Nyíri Szása étteremtulajdonos úgy véli, tökéletesen kitakarítani egy olyan konyhát, ahol dolgoznak mogyoróval, nem lehet. A konkrét esetben valamilyen apró mogyoró tartalmú szennyeződés kerülhetett az ételbe…
tovább


 

KÖZÖSSÉG© TV2 Zrt.    |    Impresszum    |    Adatkezelési szabályzat    |    Felhasználói szabályzat    |    Kereskedelmi információk
Powered by Neoport Core CMS